Oliebollen

voor het goede doel

IMG_1325.jpg
 

In 2004 is het Oliebollenbakkersgilde opgericht. Elk jaar bakt het gilde op de laatste dagen van het jaar zo'n 24.000 oliebollen voor een jaarlijks wisselende selectie van goede doelen. De opbrengst van de actie ligt rond € 10.000.

Oliebollen bestellen

Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om oliebollen te bestellen.

Bestellen kan vanaf 1 december

 Goede doelen 2019

Stichting Betty Dekker Fonds

Het Betty Dekker Fonds biedt in gevallen van bijzondere, individuele nood, inwoners van de gemeente Dronten financiële of materiële steun als daar niet óf op onvoldoende wijze in kan worden voorzien. Een éénmalige kleine gift kan al een bijzondere verlichting betekenen voor hen, die het echt nodig hebben. Vorig jaar zijn in totaal 50 verschillende personen ondersteund.

Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland

De Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland is gevestigd in de Flevomanege in Dronten. Doel van de stichting is het bevorderen van het paard- en ponyrijden door mensen met een beperking en hen hiermee een vorm van revalidatie te bieden. Met een aantal paarden in eigendom, een grote club van vrijwilligers en het bestuur proberen zij het levensgeluk van de gehandicapte ruiter te vergroten.

Stichting De Regenboog Groep Amsterdam

De Regenboog Groep stimuleert de ontwikkeling van mensen in (sociale) armoede, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de maatschappij. De thema’s waar de Regenboog Groep zich mee bezig houdt zijn: Armoede, eenzaamheid, dak- en thuislozen, re-integratie, verslaving & psychiatrie en internationale samenwerking.


Meewerken

Zonder vrijwilligers geen Oliebollen voor het goede doel

Er zijn ieder jaar weer vele helpende handen nodig zoals appelschillers, schoonmakers bakkerij, catering, schoonmakers kerkzaal, inpakkers en uitventers. Vooral schoonmakers zijn zeer gewenst!
Is het voor u niet mogelijk om mee te doen aan bovenstaande activiteiten, dan is misschien een 'thuisactiviteit' een idee? Wij zijn ook blij met uw zelfgebakken cake, koek of -gekookte pan soep of macaroni. Zo wordt de netto-opbrengst ook hoger!

Meedoen? Neem contact met ons op.