Jeugdwerk 

 
190623 dopen de Ark Thea de Ruijter def MR-14.jpg

Als kerk zijn wij een familie. Jij hoort daarbij.

Daarom willen we jou als jongere een plek bieden om te groeien, te proberen, te praten, te geloven. Je bent natuurlijk altijd welkom op zondag in de dienst. Maar het is ook fijn om een keer gewoon met andere jongeren op te trekken. Een plek waar we samen dezelfde vragen stellen en dezelfde zoektocht hebben. Een plek waar je mee mag doen en gewaardeerd wordt, serieus genomen wordt. Hopelijk heb jij die plek bij ons gevonden, en anders leren we je graag kennen. Zien we jou bij één van onze ontmoetingen of activiteiten?

Jongerenwerker Evert Jan

Evert Jan Broekhuizen PGDronten Werkers in de Kerk - Michaël Terlouw Fotografie-9802.jpg
Tekengebied Kleur.png
IMG_5394.JPG

Twix (12-18 jaaR)

Iedere tweede en vierde zondag van de maand is er Twix. In de kelder in De Ark komen we samen. Daar leren we elkaar beter kennen. We zingen liederen en doen spelletjes. Ook lezen we in de Bijbel en praten we in kringen over wat we gelezen hebben. Kom je ook?


7-Up (Groep 7-8 basisschool)

Zit je in groep 7 of 8? Elke 1e en 3e zondag van de maand is er speciaal voor jou: 7-Up.
Zang, spel, gebed, creatief, gesprek, Bijbel, maar ook gewoon ontmoeting. Ben jij er de volgende keer bij? We zitten in de kelder van De Ark.

johnny-mcclung-RjdoQxJ7-5k-unsplash.jpg

neonbrand-zFSo6bnZJTw-unsplash.jpg

Kindernevendienst (5-12 jaar / basisschool)

Iedere zondag is er kindernevendienst: de plek we elkaar ontmoeten, samen naar een Bijbelverhaal luisteren en waar we samen knutselen of praten. De kinderen maken het begin en het eind van de dienst mee, ze gaan tijdens de dienst naar hun eigen viering.

We starten het jaar gezamenlijk met een startzondag en sluiten het seizoen af met de overstapdienst. Hierin nemen we afscheid van de kinderen van groep 8.


Jeugddiensten

Je bent altijd welkom in de kerk, en zeker ook bij de jeugddiensten. Op vier zondagen in het jaar besteden we extra aandacht aan jouw visie op het geloof en de wereld. De jeugddiensten worden voorbereid door jongeren, dus de onderwerpen spreken je vast aan!

PGDronten - Michaël Terlouw Fotografie-9694.jpg

Geloofsgroepen (12-18 jaar)

Wil je met gelovige leeftijdsgenoten in gesprek? Wil jij dieper ingaan op de Bijbel? Dan organiseren we voor jou de geloofsgroepen. Samen met de andere kerken in Dronten, dus lekker divers. Om de week op woensdagavond. Voor elke leeftijd is er een groep! Zien we je snel?


Kind en eredienst

Op zondagochtend mag jij helpen in de kerkdiensten: de kaarsen aansteken en het openen van de Bijbel. Ook mag je de diaken helpen bij het collecteren voor goede doelen. Help je graag? Vind je het leuk om een taak te hebben voor in de kerk? Geef je dan op!

Opgeven kan hier.

190623+dopen+de+Ark+Thea+de+Ruijter+def+MR-14.jpg

oppasdienst (0-4 jaar)

In de ochtenddiensten is altijd oppas aanwezig voor de kleinsten. Tijdens de collecte mogen ouders hun kind(eren) ophalen bij de oppas, zodat zij ook bij de zegen kunnen zijn.