Goede doelen oliebollenactie

oliebollenactie 2017 | goede doelen | oliebollen bestellen | vrijwilligers | contact

Ook in 2017 ondersteunt de Protestantse Gemeente Dronten een aantal goede doelen met de Oliebollenactie.

Dit jaar is gekozen voor:

• Noah's Ark Children's MinistryUganda (NACMU)
    Noah’s Ark in Uganda is een kinderhuis waar 200 kinderen een plekje hebben om te leven.

Ook gaan er meer dan 150 kinderen vanuit de dorpen rondom Noah's Ark naar school en krijgen daar gratis onderwijs.

Met Kerst komen alle familieleden van de schoolkinderen naar Noah’s Ark om het Kerstevangelie te horen. Deze families krijgen dan een kerstpakket, gevuld met dagelijkse boodschappen zoals onder meer: zonnebloemolie, zout, thee, suiker, uien, tomaten, rijst, kookbananen, snoep en huishoudmiddelen. Dit alles verpakt in een handig plastic teiltje.

Vaak worden deze pakketten gedeeld met de buren.

Ook willen we een deel van de opbrengst van de oliebollenactie besteden aan het ondervoedingscentrum. Hier krijgen ondervoede kinderen speciale voeding en wij blijven de familie daarna volgen om de kinderen gezond en gevoed te houden. Kijk voor meer informatie op www.nacmu.org

• Stichting Voedselbank Dronten

Deze stichting maakt elke week omstreeks 140 voedselpakketten klaar voor zo’n 460 personen. Dat zijn mensen in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Helaas neemt het aantal mensen dat gebruik maakt van deze pakketten voorlopig niet af. Voedselveiligheid staat hoog in het vaandel bij de uitgifte van de voedselpakketten. Om de klanten van de Voedselbank zo vers mogelijke producten aan te bieden, zijn koelvitrines nodig. Hierin worden de verse groenten, salades, kwetsbaar fruit e.d. koel bewaard tijdens de uitgiftemomenten.

De opbrengst van de oliebollenactie wil de voedselbank besteden voor aanschaf van enkele van deze vitrines.

• Stichting Vrienden van de Regenboog

Deze stichting zet zich in voor het veraangenamen van het verblijf in wooncentrum de Regenboog te Dronten.De opbrengst van de oliebollenactie willen wij besteden voor het aanschaffen van Beleef TV. Een Beleef TV is een interactieve speeltafel die ook als TV gebruikt kan worden. Stimuleert fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie bij dementie. Maar niet alleen voor een afdeling met dementerende ouderen, maar ook op andere afdelingen goed te gebruiken; wel onder toezicht en begeleiding van verzorgenden.