Pastoraal werker Gert den Boef

Mijn naam is Gert den Boef. Ik ben geboren op 19 september 1950 in Bolnes, een dorp gelegen aan de Nieuwe Maas, onder de rook van Rotterdam. In dit dorp, wat nu één van de zeven wijken is van de gemeente Ridderkerk ben ik opgegroeid en heb ik tevens mijn vrouw Sjanie leren kennen. Na de MULO ben ik gaan werken op de administratie bij de plaatselijke scheepswerf. Na drie jaar had ik het daar wel gezien en ben ik bij een groothandel in watersportartikelen gaan werken, waar ik bijna 40 jaar gewerkt heb in diverse commerciële functies. Wij hebben vier dochters, drie schoonzoons en acht kleinkinderen. Omdat het bedrijf waar ik werkte verhuisde naar Lelystad werd ons gevraagd mee te verhuizen naar de polder. Wij  hebben gezocht naar een goede plek om te wonen, een kerk waarin wij ons thuis zouden voelen en een vereniging waar de kinderen zouden kunnen korfballen. Dit alles vonden we in Dronten. In 1987 zijn we verhuisd naar Dronten, een beslissing waar we nooit spijt van hebben gehad.

In september 2007 ben ik begonnen met de opleiding Theologie aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Omdat mijn interesse vooral uitging naar het ouderenpastoraat heb ik stage gelopen in verzorgingshuis Laarstaete te Lelystad en in verzorgingshuis De Voord te Elburg. Om ook het gemeentepastoraat van dichtbij te leren kennen werd in het laatste opleidingsjaar mijn stageplaats de Protestantse Kerk te Amsterdam Zuidoost. Vanaf mei 2011 tot oktober 2012 heb ik als pastoraal werker gewerkt in de Protestantse Kerk te Lelystad. In januari 2012 ben ik geslaagd en mocht ik in het bijzijn van mijn gezin mijn diploma in ontvangst nemen. Een heel  bijzonder moment in mijn leven.
Vanaf september 2012 werk ik als pastoraal werker binnen het ouderenpastoraat in  Protestantse Gemeente te Dronten. Ik bezoek met name de gemeenteleden van 75 jaar en ouder. Dit mooie werk kan alleen gedaan worden met behulp van gemeenteleden. Binnen onze Protestantse Gemeente mogen wij ons dan ook gelukkig prijzen dat wij twee  Ouderen bezoekteams hebben met ruim 80 vrijwilligers. Samen met hen en onder de zegen van de Heer mag ik dit belangrijke stukje gemeentewerk doen. Denkt u dat iemand bezoek nodig heeft, of heeft u zelf behoefte aan een gesprek, schroom dan niet met mij contact op te nemen via 0321 - 316 342 of via MAIL.