ds. Gerhard Heeringa

Mijn naam is Gerhard Johan Heeringa. In 1951 ben ik geboren in het Friese Garyp, op de grens van de Wâlden, in de gemeente Tytjerksteradiel. Daar liggen mijn wortels en heb ik het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht. Na een flink aantal jaren in het buitenland werd ik tegen mijn veertigste predikant in Hellendoorn (1990), daarna in Leeuwarden (1995) en vervolgens in Harderwijk (2000). Sinds 1977 ben ik getrouwd met Christine, die als verpleegkundige in Harderwijk werkt. We hebben vier zoons, twee schoondochters en zijn inmiddels de trotse grootouders van een kleindochter en een kleinzoon. Sinds het najaar van 2011 ben ik als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Dronten met o.a. aandacht voor jonge gezinnen en oudere jeugd. Verder wil ik graag meer profiel geven aan wat we ten diepste al zijn: een missionaire gemeente. Het Goede Nieuws is het meer dan waard om gedeeld te worden met anderen, met of zonder woorden. De PGD is een gemeente met initiatiefrijke mensen, waar veel gebeurt en veel mogelijk is. Ik geniet van het teamwork met mijn directe collega’s en bespeur een groeiend gevoel van saamhorigheid met leden en voorgangers van andere gemeenten in Dronten. Ik geloof dat onze identiteit stevig verankerd is in de persoon en het werk van Jezus Christus.
Als kerk bevinden we ons in een overgangssituatie; oude structuren brokkelen langzamerhand af en de vergrijzing zet door. De kerk van 2025 zal er weer anders uit zien dan die van 2015. Dit alles maakt geloven spannend en creatief, want de Geest maakt vindingrijk.

Het predikant zijn ervaar ik als boeiend en gevarieerd. In het verleden heb ik verschillende bazen gehad, maar de huidige Baas is, met afstand, de beste!
Verder kan ik erg genieten van de natuur, van vogels en van sport. Als u een gesprek of bezoek op prijs stelt, neem dan even contact met me op via
 0321 - 383 392 of via MAIL.